ZomerOrkest Nederland heeft elk jaar één vacature voor een jonge, talentvolle dirigent. Uiterlijke inschrijfdatum voor dirigenten is 1 januari 2018. De dirigent zal worden geselecteerd aan de hand van een proefdirectie. Direct na deze proefdirectie word bekend gemaakt wie de nieuwe dirigent van ZomerOrkest Nederland zal zijn.

Voor meer informatie kun je contact op nemen met de artistiek leider (Alphons van Stenis). Download onderstaand de algemene voorwaarden voor deelname aan ZomerOrkest Nederland.
ZomerOrkest Nederland zoekt een dirigent met onderstaand profiel:

  • Moet afgestudeerd zijn voor, of vergelijkbaar niveau hebben als, Eerste Fase HafaBra directie
  • Kan studerend Tweede Fase of afgestudeerd Tweede Fase directie zijn
  • Heeft zijn/haar diploma Eerste en/of Tweede Fase niet langer dan 5 jaar op moment van sollicitatie voor het ZomerOrkest Nederland
  • Moet aansluiten bij speerpunten/kernwaarden van ZomerOrkest Nederland

Repertoire

Om te laten horen wat een harmonieorkest zoal kan spelen is het repertoire sterk gevarieerd samengesteld. Op het programma worden oorspronkelijk voor blaasorkest geschreven werken in allerlei stijlen afgewisseld met bewerkingen van onder andere klassieke, moderne, pop- en filmmuziek.

Selectie

De dirigentenselectie vindt plaats aan de hand van de ingevulde sollicitatieformulieren, bijbehorende Curricula Vitae en eventueel referenties van de hoofdvakdocenten Hafa-directie.

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden dirigent ZomerOrkest Nederland

De inschrijvingen voor ZON2018 zijn gesloten.