TOURNEE

ZomerOrkest Nederland (kortweg ZON) heeft als doel om blaasmuziek in Nederland te promoten. Door het geven van concerten in een informele setting belicht het orkest de vele kanten van blaasmuziek. De traditionele uniformen zijn thuisgelaten; de ‘concertkleding’ bestaat uit vrijetijdskleding en de concerten worden gegeven op terrassen, in parken, op campings, braderieën of midden in een winkelcentrum. Het ZON is qua muziekstijl van alle markten thuis, van Barok tot Rock.

Om dit te bereiken wordt het ZON elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot en met 23 jaar, afkomstig uit heel Nederland.

Zij studeren in korte tijd een uitdagend programma in onder leiding van twee jonge enthousiaste dirigenten. De dirigenten van het ZON wisselen jaarlijks; dat wil zeggen, elke dirigent wordt in principe voor twee jaar aangesteld, met elk jaar één nieuwkomer.


Data

De tournee is van 25 juli tot 5 augustus. Nog even geduld, binnenkort meer!

ZomerOrkest Nederland wil zoveel mogelijk mensen in Nederland in aanraking brengen met blaasmuziek. Ook mensen voor wie het niet altijd even gemakkelijk is om een concert bij te wonen. Daarom is het sociaal concert een vast onderdeel van het tourneeschema. Doorgaans is dit een besloten concert.

Het Vrienden van.. Concert! (voorheen galaconcert) wordt speciaal georganiseerd voor Vrienden van Tante Dinie en oud ZON’ners. Dit is het enige concert dat in een theater gegeven wordt. Tijdens dit concert wordt een live registratie gemaakt van het concert. Iedereen is welkom voor dit concert, kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar bij het theater.


Dirigenten

Paul van Gils werd geboren op 1 november 1990 in Boxtel. Hij groeide op in een Paul van Gilsmuzikale familie. Vader Mari is beroepstrompettist, dirigent, componist/arrangeur. Op 8 jarige leeftijd begon Paul met trompetlessen bij de plaatselijke muziekschool. Later volgde hij privélessen bij Sef Pijpers sr. Al tijdens zijn middelbare school studeerde Paul aan het conservatorium in Tilburg met hoofdvak trompet bij Raymond Vievermans.

In 2009 startte hij aan het Conservatorium van Amsterdam met hoofdvakken trompet bij Theo Wolters en Hafabra-directie bij Danny Oosterman. Na twee jaar besloot Paul zich volledig te richten op het dirigeren van (blaas-)orkesten. In 2014 heeft hij zijn bachelor examen, bekroond met het predikaat ‘zeer goed’, afgesloten. Op dit moment heeft Paul onder zijn leiding: fanfare ‘Eendracht’ Afferden, harmonieorkest ‘de Bazuin’ Oud-Beijerland, en studentenharmonieorkest ‘Auletes’ Eindhoven.

 

 

 

 

De enorme verbindingskracht van muziek is wat Vera Hofman ertoe gedreven heeft om op de bok te gaan staan. Zodra een orkest muziek gaat maken, moeten alle individuele problemen aan de kant gezet worden om gezamenlijk resultaat te kunnen boeken. Dit proces van geven en nemen zorgt voor een geborgen groepsgevoel, waarin je even alles mag vergeten. Niet alleen als orkestlid, maar ook als toehoorder. Momenteel studeert Vera Hofman Master HaFa directie bij Hardy Mertens. Als dirigent is ze werkzaam bij Harmonie de Vriendschap te Middelbeers, Summa Orkest Eindhoven, Muziekvereniging ONA te Lage Mierde & the Next ensemble.

 

 

 


Solist

Gerbrich Greidanus, nu nog 17 jaar oud (maar.. ze word deze zomer 18 jaar!) woonachtig in het Friese dorpje Tzum. Na enige tijd gemusiceerd te hebben op de Cornet gespeeld, speelt ze inmiddels al bijna 8 jaar met veel passie Euphonium. Gerbrich heeft een drukke agenda, behalve haar examenjaar (6 Gymnasium ) volgt ze ook de vooropleiding aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Volgend jaar hoopt ze op ditzelfde conservatorium te gaan beginnen met de opleiding. Ze heeft geen last van plankenkoorts en doet graag mee met solistenconcoursen; daarnaast kan ze ook nog schrijven! In 2017 heeft Gerbrich meegedaan aan de compositiewedstrijd van het NBE, een compleet nieuwe en leerzame ervaring.

Deze power woman is dit jaar te beluisteren als Euphoniumsolist tijdens de tournee van ZON2018!


Componist

Nog even geduld… binnenkort meer!