Arend Gerds

Arend GerdsVan 2007 tot 2013 studeerde Arend (1987) aan het ArtEZ conservatorium bij Alex Manassen (NL) en de Montclair State University (VS), waar hij een bachelor- en mastergraad in compositie behaalde. Tijdens zijn studie deed hij mee aan verschillende projecten en festivals.

Zijn werken werden tijdens projecten en masterclasses onder andere uitgevoerd door het Matangi strijkkwartet, Aurelia saxophone quartet, Calefax, orkest ‚de Ereprijs’ en ‚It Nije Ensemble’; allen toonaangevende ensembles binnen de hedendaagse muziek. Recentelijk schreef hij composities voor het Vers ensemble, het Baldur Gitaar ensemble, EVA Vocaal ensemble en Duo Wolfs/KleinJan.

Ook schreef hij nieuwe werk voor verschillende orkesten, waaronder CMV Oranje Grootegast, Psalm 150 Dinxperlo en de Vriezenveense Harmonie.
Gerds is werkzaam als autonoom componist en docent, onder andere aan het ArtEZ conservatorium, waar hij compositieles geeft aan studenten die een specialisatie of minor in compositie volgen. Zijn muziek wordt uitgegeven door Donemus, North Music Holland en Tower Editions.