ZomerOrkest Nederland neemt haar publiek mee in de onbeperkte mogelijkheden van de blaasmuziek. Het orkest speelt niet in de traditionele concertzalen maar zoekt het publiek op in de openlucht. Met veel passie, maar zeker ook een knipoog, laat ZomerOrkest Nederland horen hoe gaaf blaasmuziek kan zijn.

Het repertoire bestaat uit zo’n twintig zeer variërende stukken met serieuze blaasmuziek als swingende pop; van Barok tot Rock.


Sociaal Concert

ZomerOrkest Nederland wil zoveel mogelijk mensen in Nederland in aanraking brengen met blaasmuziek. Ook mensen voor wie het niet altijd even gemakkelijk is om een concert bij te wonen. Daarom is het sociaal concert een vast onderdeel van het tourneeschema. Doorgaans is dit een besloten concert.


ZON academy

Speciaal voor jongeren de leeftijd van 9 tot 16 jaar, die nog te jong zijn om mee te gaan op tournee, organiseert ZomerOrkest Nederland de ZON Academy. De academy wordt afgesloten met een (regulier) concert van het orkest, aangevuld met vier nummers in samenwerking met alle academy deelnemers.


Vrienden van… Concert!

Het Vrienden van.. Concert! (voorheen galaconcert) wordt speciaal georganiseerd voor Vrienden van Tante Dinie en oud ZON’ners. Dit is het enige concert dat in een theater gegeven wordt. Tijdens dit concert wordt een live registratie gemaakt van het concert. Iedereen is welkom voor dit concert, kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar bij het theater.


Tournee 2017

In onderstaand overzicht staan alle concertlocaties van dit jaar. Help mee om onze concerten te promoten in jouw buurt of bij jouw vereniging, download de concertposters en persbericht!

DAG TIJD LOCATIE
Vrijdag 21 juli 20:00 uur Gemert, Binderseind
Zaterdag 22 juli 20:00 uur Venlo, Markt
Zondag 23 juli 14:00 uur Gorinchem, Markt
  20:00 uur Dorst, Dorpsplein
Dinsdag 25 juli 14:00 uur Utrecht, Wilhelmina Kinderziekenhuis, (Sociaal Concert)*
  20:00 uur Culemborg, Goiberdingendijk 40
Woensdag 26 juli 14:00 uur Vleuten, Schoolstraat 11 (ZON ACADEMY)**
  20:00 uur Utrecht, Hoge Woerdplein 1
Donderdag 27 juli 20:00 uur Moergestel, Den Boogaard, Sint Jansplein 5 (Vrienden van… Concert!)***
Vrijdag 28 juli 13:30 uur Doetinchem, Simonsplein
  20:00 uur Wageningen, Markt
Zaterdag 29 juli 14:00 uur Eersel, Markt

 

* Dit concert is onderdeel van het Sociaal Concert;
** Dit concert is onderdeel van de ZON ACADEMY;
***
Dit concert is onderdeel van het Vrienden van…Concert!;