Ido-Gerard Kempenaar (1980) begint op 6-jarige leeftijd zijn muzikale carrière met AMV en orgellessen aan muziekschool “De Wâldsang”. Na enkele diploma’s te hebben behaald voor orgel besluit Ido-Gerard verder te gaan met slagwerk. Zijn eerste slagwerklessen krijgt hij van Henk Smit. Al snel doet hij op marimba mee aan verscheidene solistenconcoursen. Dit levert hem maar liefst drie maal een Nederlandse kampioenstitel op. Gaandeweg groeit de passie voor deze hobby, en Ido-Gerard besluit dan ook om verder te studeren aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Hier kiest hij voor de richting Klassiek Slagwerk.

unspecifiedfmnr0blk

Ido-Gerard krijgt hier onder meer les van Richard Janssen, Rein Niemeijer, Luuk Nachtegaal en Fedor Teunisse. Ook volgt Ido-Gerard verschillende masterclasses bij gerenommeerde slagwerkers uit binnen- en buitenland. Ido-Gerard verzorgt solistische optredens bij verscheidene muziekverenigingen in Nederland. Zo is hij tijdens het WMC 2005 solist bij het Nationaal Slagwerk Ensemble. Voor de KRO speelde Ido-Gerard verfilmde kinderprentenboeken in en tot 2009 speelde hij bij Brassband de Bazuin uit Oenkerk. Tegenwoordig geeft Ido-Gerard als docent enkele privélessen te Leens, Buitenpost en Menaam. Als musicus is Ido-Gerard werkzaam bij het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee als slagwerker en percussionist. Als freelance musicus speelt Ido-Gerard bij verschillende Symfonieorkesten in Nederland, waaronder het Nederlands Symfonie Orkest en “L’orchestra Particolara”. en speelt hij daarnaast nog mee met het professionele brass kwintet “Fiifresom Brass”.

In september 2005 start Ido-Gerard met de studie HAFABRA directie aan ditzelfde conservatorium. Hier krijgt hij les van Klaas van der Woude en Tijmen Botma. Ido-Gerard heeft masterclasses gevolgd bij onder andere Björn Sagstad, Luc Vertommen, Thomas Doss, Jan Cober, Alex Schillings, Josef Suilen, Nigel Clarke en Ivan Meylemans. Tijdens de studie heeft Ido Gerard o.a. de KMKJWF Kapel, Het fanfarekorps de Bereden Wapens, de marinierskapel der Koninklijke Marine en het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee mogen dirigeren.

In 2009 heeft Ido-Gerard zijn bachelor diploma HAFABRA directie cum laude behaald.  Als vaste dirigent is Ido-Gerard werkzaam bij Brassband Halleluja uit Menaldum, Fanfare Beatrix uit Doezum en Fanfare Joost Wiersma uit Jistrum. Ido-Gerard heeft samen met de verenigingen verschillende prijzen behaald, waaronder enkele nationale titels.

In juni 2015 Is Ido-Gerard uitgenodigd om een project te mogen dirigeren bij het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee in samenwerking met Birgitte Heitzer. Dit beroeps fanfare orkest gaf een concert te Diepenheim waarbij onder andere de symfonische dansen van de West Side Story op het programma stonden. Ido Gerard heeft in de relatief korte periode van dirigeren met vele gerenommeerde artiesten mogen optreden waaronder Cor Bakker, Mathilde Santing, Ernst Daniel Smid, Simone Lamsma, Birgitte Heitzer en Tania Kross.

Sinds september 2014 studeert Ido Gerard de masterstudie orkestdirectie aan de conservatoria van Tilburg en Maastricht. Hier ontvangt hij lessen van Arjan Tien. In februari 2015 is Ido Gerard geselecteerd voor een masterclass in Engeland waar hij de 5eSymfonie van Beethoven heeft gedirigeerd. In oktober 2015 heeft Ido Gerard als assistent-dirigent gefungeerd  bij het wermlandopera orkest te Karlstad in Zweden. In april 2016 zal Ido-Gerard deelnemen aan een meisterkurz te Berlijn. Aan de hand van video opnamen is Ido-Gerard geselecteerd door Professor Collin Matters om in samenwerking met de Berliner Sinfonietta Beethoven 8 te dirigeren. Ook zal Ido-Gerard in de periode van april 2016 tot juni 2016 een project dirigeren bij het Groninger studentenorkest BRAGI.