ZomerOrkest Nederland neemt haar publiek mee in de onbeperkte mogelijkheden van de blaasmuziek. Het orkest speelt niet in de traditionele concertzalen maar zoekt het publiek op in de openlucht. Met veel passie, maar zeker ook een knipoog, laat ZomerOrkest Nederland horen hoe gaaf blaasmuziek kan zijn.

Het repertoire bestaat uit zo’n twintig zeer variërende stukken met serieuze blaasmuziek als swingende pop; van Barok tot Rock.


Sociaal Concert

ZomerOrkest Nederland wil zoveel mogelijk mensen in Nederland in aanraking brengen met blaasmuziek. Ook mensen voor wie het niet altijd even gemakkelijk is om een concert bij te wonen. Daarom is het sociaal concert een vast onderdeel van het tourneeschema. Doorgaans is dit een besloten concert.


ZON academy

Speciaal voor jongeren de leeftijd van 9 tot 16 jaar, die nog te jong zijn om mee te gaan op tournee, organiseert ZomerOrkest Nederland de ZON Academy. De academy wordt afgesloten met een (regulier) concert van het orkest, aangevuld met vier nummers in samenwerking met alle academy deelnemers.


Vrienden van… Concert!

Het Vrienden van.. Concert! (voorheen galaconcert) wordt speciaal georganiseerd voor Vrienden van Tante Dinie en oud ZON’ners. Dit is het enige concert dat in een theater gegeven wordt. Tijdens dit concert wordt een live registratie gemaakt van het concert. Iedereen is welkom voor dit concert, kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar bij het theater.


Tournee 2018

Op dit moment zijn we nog hard aan het werk om het tourneeschema rond te krijgen.