TOURNEE 2022

ZomerOrkest Nederland (kortweg ZON) heeft als doel om blaasmuziek in Nederland te promoten. Door het geven van concerten in een informele setting belicht het orkest de vele kanten van blaasmuziek. De traditionele uniformen zijn thuisgelaten; de ‘concertkleding’ bestaat uit vrijetijdskleding en de concerten worden gegeven op terrassen, in parken en drukbezochte festiviteiten. Het ZON is qua muziekstijl van alle markten thuis, van Barok tot Rock.

Om dit te bereiken wordt het ZON elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot en met 23 jaar, afkomstig uit heel Nederland.

Zij studeren in korte tijd een uitdagend programma in onder leiding van twee jonge enthousiaste dirigenten. De dirigenten van het ZON wisselen jaarlijks; dat wil zeggen, elke dirigent wordt in principe voor twee jaar aangesteld, met elk jaar één nieuwkomer.


Data 2022

-Inzeepdag: zondag 12 juni 2022
-Repetitieweekend: zaterdag 9 juli & zondag 10 juli 2022
-Tournee: woensdag 27 juli t/m zondag 7 augustus 2022

ZomerOrkest Nederland wil zoveel mogelijk mensen in Nederland in aanraking brengen met blaasmuziek. Ook mensen voor wie het niet altijd even gemakkelijk is om een concert bij te wonen. Daarom is het sociaal concert een vast onderdeel van het tourneeschema.

Het Vrienden van.. Concert! (voorheen galaconcert) wordt speciaal georganiseerd voor Vrienden van Tante Dinie en oud ZON’ners. Dit is het enige concert dat in een theater gegeven wordt. Tijdens dit concert wordt een live registratie gemaakt van het concert. Iedereen is welkom voor dit concert, kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar bij het theater.


Dirigenten 2022

Voor de tournee van 2022 en 2023 zoeken wij een dirigent M/V! Ben jij die talentvolle, ervaren dirigent die komende zomer samen met Geert-Jan op de bok staat voor ZON2022? 

Graag komen we met je in contact. Stuur een mail naar artistiek@zomerorkest.nl met je motivatie en stuur zoveel mogelijk informatie mee, zodat we een goede indruk kunnen krijgen.
Ben je zelf geen dirigent maar ken je de perfecte kandidaat? Laat het ons zeker weten, de gouden tip wordt beloond met een VIPspot tijdens de tournee van 2022!

 

Geert Jan Kroon is met een achtergrond in de muziekwetenschap gaan dirigeren en componeren. Eerst vanuit een muzikale honger om te creëren maar gaandeweg meer om mensen te inspireren en ze kracht te geven. Hij zoekt in zijn werk als dirigent naar manieren om muzikanten hun eigen verhaal te laten vertellen.

Zijn muzikale doel is om de mensen om hem heen ‘aan’ te zetten. Of zoals Benjamin Zander het verwoordt: “succes meet je aan hoeveel glinsterende ogen je om je heen hebt”. Geert Jan’s grootste uitdaging was “Lûd fan de Middelsee”, als artistiek leider en componist bracht hij een grote groep muzikanten (400) samen in één doel; een muzikale show van 45 minuten.  De show werd voor het publiek een unieke ervaring!

Geert Jan speelt euphonium bij Soli Brass Leeuwarden en hij is actief als muziekjournalist en musicoloog. Momenteel studeert hij compositie aan het ArtEZ conservatorium bij Wilbert Bulsink. Hij volgde workshops bij Oliver Waespi, Edward Gregson en Philip Sparke en als componist werkte hij samen met onder andere: The Swiss Army Brass Band, Carlton Main Frickley Colliery Band, Soli Brass Leeuwarden en Oranje Grootegast. In 2016 was hij finalist van de Cory Composition Prize in Wales.

Momenteel is hij dirigent van CMV Jeduthun Oldemarkt, MV Harmonie Akkrum en Flevo Brass Emmeloord. Ook is hij assistent dirigent bij het Nootstroom orkest.


Componist 2022

Tjeerd Nijhof  schrijft als componist toegepaste muziek voor films, reclames en concertmuziek voor blaasorkesten. In 2017 is hij “with honours” afgestudeerd aan de HKU in Utrecht voor de studie Composition for the Media. Films waar hij aan meewerkte zijn De Bankier van het Verzet en De Premier. Toen het Achterhoeks Fanfare Orkest hem de kans bood om een nieuw werk voor fanfare te schrijven, was daar zijn eerste werk voor fanfare: Osiris. Later volgden opdracht composities voor o.a. Emergo Castricum en het Twents Jeugd Harmonie Orkest. Voor de Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen werd zijn werk ‘World of Insects’ verkozen als één van de verplichte werken.

Als oud deelnemer van ZON weet Tjeerd hoe tof deze ervaring is voor de muzikanten. In 2016 en 2017 was hij trombonist bij ZON. Op dit moment speelt hij trombone bij het Gelders Fanfare Orkest en KNA Houten. Daarnaast is hij werkzaam bij De Eendracht Aalten om de jongste muzikanten van deze vereniging plezier te laten beleven aan muziek, in de breedste zin van het woord.


Aanmelden Tournee 2022

Je kan je hier aanmelden voor de tournee in 2022!