TOURNEE 2023

ZomerOrkest Nederland (kortweg ZON) heeft als doel om blaasmuziek in Nederland te promoten. Door het geven van concerten in een informele setting belicht het orkest de vele kanten van blaasmuziek. De traditionele uniformen zijn thuisgelaten; de ‘concertkleding’ bestaat uit vrijetijdskleding en de concerten worden gegeven op terrassen, in parken en drukbezochte festiviteiten. Het ZON is qua muziekstijl van alle markten thuis, van Barok tot Rock.

Om dit te bereiken wordt het ZON elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot en met 23 jaar, afkomstig uit heel Nederland.

Zij studeren in korte tijd een uitdagend programma in onder leiding van twee jonge enthousiaste dirigenten. De dirigenten van het ZON wisselen jaarlijks; dat wil zeggen, elke dirigent wordt in principe voor twee jaar aangesteld, met elk jaar één nieuwkomer.


Data 2023

  • Inzeepdag: zondag 11 juni 2023
  • Repetitieweekend: zaterdag 8 juli & zondag 9 juli 2023
  • Tournee: woensdag 26 juli t/m zondag 6 augustus 2023

ZomerOrkest Nederland wil zoveel mogelijk mensen in Nederland in aanraking brengen met blaasmuziek. Ook mensen voor wie het niet altijd even gemakkelijk is om een concert bij te wonen. Daarom is het sociaal concert een vast onderdeel van het tourneeschema.

Het Vrienden van.. Concert! (voorheen galaconcert) wordt speciaal georganiseerd voor Vrienden van Tante Dinie en oud ZON’ners. Dit is het enige concert dat in een theater gegeven wordt. Tijdens dit concert wordt een live registratie gemaakt van het concert. Iedereen is welkom voor dit concert, kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar bij het theater.


Dirigenten 2023

Thom Roosen is geboren en getogen in Veldhoven waar hij aan muziekschool “Art4U” zijn eerste saxofoonlessen kreeg. Toen samenspelen leuker bleek dan altijd maar alleen, is hij lid geworden van Harmonie L’Union Fraternelle uit Zeelst en later ook van Harmonie Sub Umbra uit Meerveldhoven.

Zes jaar later studeerde hij in Tilburg af met als hoofdvak klassiek saxofoon en als bijvakken onder andere orkestdirectie, klarinet en saxofoon lichte muziek. Aan het Fontys Conservatorium studeerde hij saxofoon bij Andreas van Zoelen en sloot daarnaast bij Arjan Tien de Minor Orkestdirectie af.

De muzikale hobby bleek zo leuk, dat hij na het behalen van zijn VWO-diploma besloot de universiteit links te laten liggen en op het Conservatorium in Tilburg van zijn passie zijn beroep te maken.Sinds 2021 is hij begonnen aan de Master orkestdirectie bij docent Etienne Siebens, hiernaast volgt hij lessen bij Sander Teepen.

Momenteel is Thom als docent verbonden aan Fanfare St. Aldegondis te Maasbree en muziekschool 040Muziek. Ook verzorgt hij in opdracht van muziekschool Kunstkwartier in Helmond verschillende scholenprojecten. Zijn arrangementen voor harmonieorkest worden uitgegeven bij Baton Music te Eindhoven.
Zijn echte passie ligt echter bij het dirigeren, momenteel is hij dirigent van Muziekvereniging O.Z.O.D. uit Tricht en Koninklijke Harmonie Euterpe uit Venray.

Rodin Rosendahl studeerde bij Perry Hoogendijk aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij zowel zijn bachelordiploma als zijn masterdiploma behaalde. Daarnaast volgde hij lessen bij euphoniumvirtuoos Steven Mead aan het Royal Northern College of Music in Manchester.

Sinds 2017 is Rodin euphoniumspeler van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Daarvoor speelde hij bij de fanfare Bereden Wapens. Ook heeft hij diverse malen geremplaceerd bij diverse symfonieorkesten, zoals het Koninklijk Concertgebouworkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Rodin is sinds 2017 werkzaam als docent euphonium aan het Conservatorium van Amsterdam.

Als dirigent is hij verbonden aan 2 orkesten. Dit zijn harmonieorkest ‘Euphonia’ uit Teteringen en ‘Kunst na Arbeid’ uit Houten. Ook dirigeert Rodin momenteel als ad interim dirigent bij Obk en valt hij regelmatig in als dirigent bij diverse orkesten.


Solist 2023

Thomas Lieshout is in 2004 geboren in Breda. Op erg jonge leeftijd kreeg hij hier blokfluitlessen op zijn basisschool. Al snel ontdekte hij meer instrumenten en zo werd hij verliefd op de hoorn! Sinds hij 8 jaar is volgt hij hoornlessen aan de Nieuwe Veste in Breda. Vanuit hier is hij terecht gekomen bij twee harmonieorkesten; Koninklijke Harmonie Cecilia Princenhage en Euphonia Teteringen. Bij beide orkesten vervult Thomas taken als dirigent van het jeugdorkest en werver van nieuwe (jeugd)leden. Nadat hij in de zomer van 2021 voor zijn C-bijzonder examen met lof slaagde, is hij naar het Euregio Jeugdorkest gegaan. Hier speelt hij nu nog steeds.

 

Thomas rond dit jaar zijn vwo af en zal daarna de opleiding tot docent muziek gaan volgen. Hier kijkt hij met veel plezier naar uit. Het mooiste vindt hij om muziek aan anderen te kunnen overbrengen en om anderen te enthousiasmeren om zelf ook muziek te maken!


 

Aanmelden Tournee 2023

De aanmeldingen voor tournee 2023 zijn gesloten. Als je je hebt aangemeld zul je begin maart een bericht ontvangen of je geselecteerd bent.