TOURNEE

ZomerOrkest Nederland (kortweg ZON) heeft als doel om blaasmuziek in Nederland te promoten. Door het geven van concerten in een informele setting belicht het orkest de vele kanten van blaasmuziek. De traditionele uniformen zijn thuisgelaten; de ‘concertkleding’ bestaat uit vrijetijdskleding en de concerten worden gegeven op terrassen, in parken en drukbezochte festiviteiten. Het ZON is qua muziekstijl van alle markten thuis, van Barok tot Rock.

Om dit te bereiken wordt het ZON elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot en met 23 jaar, afkomstig uit heel Nederland.

Zij studeren in korte tijd een uitdagend programma in onder leiding van twee jonge enthousiaste dirigenten. De dirigenten van het ZON wisselen jaarlijks; dat wil zeggen, elke dirigent wordt in principe voor twee jaar aangesteld, met elk jaar één nieuwkomer.


Data

Inzeepdag: Zondag 16 Juni 2019
Repetitieweekend: Zaterdag 6 juli t/m Zondag 7 juli 2019
Tournee: Woensdag 24 juli t/m Zondag 4 augustus 2019
Kosten: 295,-

ZomerOrkest Nederland wil zoveel mogelijk mensen in Nederland in aanraking brengen met blaasmuziek. Ook mensen voor wie het niet altijd even gemakkelijk is om een concert bij te wonen. Daarom is het sociaal concert een vast onderdeel van het tourneeschema. Doorgaans is dit een besloten concert.

Het Vrienden van.. Concert! (voorheen galaconcert) wordt speciaal georganiseerd voor Vrienden van Tante Dinie en oud ZON’ners. Dit is het enige concert dat in een theater gegeven wordt. Tijdens dit concert wordt een live registratie gemaakt van het concert. Iedereen is welkom voor dit concert, kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar bij het theater.


Dirigenten

Berjan Morsink is op 9 jarige leeftijd begonnen met trombone spelen bij muziekvereniging “De Harmonie” te Diepenheim.
Na de middelbare school heeft hij (bas)trombone gestudeerd aan het Conservatorium te Enschede waar hij les krijgt van Peter van Klink en diverse gastdocenten zoals Brandt Attema en Victor Summerkin. Hij studeert in 2006 af met een 8,5. Als Bastrombonist is hij middels een deeltijd baan verbonden aan het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee. Tevens is hij lid en mede-oprichter van laag-koper ensemble Low Brass Connection.

Na het afstuderen op trombone is Berjan begonnen aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen om zich het dirigeervak eigen te maken. Hij heeft daar les gehad van Tijmen Botma en Klaas van der Woude. In juli 2010 heeft Berjan zijn studie met succes afgerond. Tijdens en na deze studie, via diverse cursussen en projecten, kreeg hij de mogelijkheid om, naast allerlei muziekverenigingen van diverse niveaus, ook orkesten te dirigeren als de Marinierskapel der Koninklijke Marine, het Fanfare korps Koninklijke Landmacht “Bereden Wapens” en via een lichte muziek cursus het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.
Verder volgde Berjan masterclasses bij o.a. Björn Sagstad, Thomas Doss, Danny oosterman, Jurjen Hempel, J.R. Pascual-Vilaplana. In 2015 is hij begonnen met studeren voor zijn Master diploma Ha/Fa/Bra directie aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle bij Fried Dobbelstein en heeft dit op 8 oktober 2017 afgesloten met een 8,5.

Momenteel is Berjan als dirigent werkzaam bij Orkestvereniging Hoogeveense Harmonie, Muziekvereniging Orpheus uit Bathmen en Muziekvereniging De Eendracht uit Haarlo.

 

Jules van de Loo studeerde saxofoon aan de conservatoria van Tilburg en Amsterdam bij Jean Pennings en Arno Bornkamp. In 2005 studeerde hij Cum Laude af met een 9,5. De jury waardeerde zijn overtuigingskracht als performer en identiteit als ras musicus. Hij volgde door de jaren heen verschillende masterclasses bij o.a. Johan van de Linden, Jean-Denis Michat, Steven Mauk en Claude Delangle.

Naast zijn studie heeft hij ervaring opgedaan bij verschillende orkesten en ensembles zoals het Ricciotti Ensemble, het Nationaal Jeugd Orkest, de militaire orkesten van de land- en luchtmacht en het Rundfunk Blasorchester Leipzig. Hierdoor kreeg hij de kans om geregeld binnen- en buitenlandse concerten te verzorgen en opnames te maken voor CD’s en radio 4.

Als solist brengt hij de pareltjes van het saxofoonrepertoire ten gehore, zowel met orkest als met zijn zus Kathelijn van de Loo op piano. In 2009 is Jules afgestudeerd voor Harmonie en Fanfare directie aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij docent Hardy Mertens. Hij volgde Masterclasses bij o.a. Jan Cober, Tijmen Botma, Alex Schillings, Jasper Staps en Jos van de Braak.

Als dirigent is hij werkzaam bij Boxtel’s Harmonie te Boxtel, Harmonie “Concordia” te Reusel en Harmonie Prinses Juliana te Moergestel. Jules is als saxofoondocent verbonden aan het MDT Collectief Hilvarenbeek, het Muziekcollectief Reusel en Fanfare St. Ceacilia te Ammerzoden.


Solist

De solist van ZON2019 is nog niet bekend.

 


Componist

De componist van ZON2019 is nog niet bekend.