ORKEST

Ieder jaar opnieuw wordt het orkest samengesteld uit jonge muzikanten, zowel amateurs als conservatoriumstudenten. Alle muzikanten zijn in de leeftijd van 16 t/m 23 jaar met minimaal landelijk erkend C-niveau. Deze 50 getalenteerde musici vormen, samen met de twee bevlogen dirigenten, hét project-harmonieorkest van Nederland.

Om te laten horen wat een harmonieorkest zoal kan spelen is het repertoire sterk gevarieerd samengesteld. Op het programma worden oorspronkelijk voor blaasorkest geschreven werken in allerlei stijlen afgewisseld met bewerkingen van onder andere klassieke, moderne, pop- en filmmuziek.

Muzikanten, dirigenten en solisten kunnen zich online aanmelden.


Muzikant

Als orkestlid van ZomerOrkest Nederland beleef je een onvergetelijke, actieve vakantie boordevol met je favoriete hobby: blaasmuziek! Tegelijkertijd laat je aan Nederland horen en zien hoe mooi en gaaf blaasmuziek kan zijn. De artistieke leiding zal, aan de hand van opgegeven referenties, de muzikanten selecteren.

Om met het ZomerOrkest Nederland op tournee te kunnen, moet je de volgende vragen positief kunnen beantwoorden:

  • Ben je op de eerste dag van de tournee minimaal 16 en maximaal 23 jaar oud?
  • Bespeel je een instrument dat voorkomt in een harmonieorkest?
  • Speel je minimaal op het niveau van het landelijk erkende C-diploma?
  • Ben je bereid thuis te studeren om goed voorbereid naar alle repetities te komen?

Voor de tournee en de repetitiedagen samen betaal je € 295,00. Dit is inclusief slapen, eten, drinken, douchen, muziek maken, vervoer, ongevallenverzekering en natuurlijk heel veel gezelligheid.

  • Inzeepdag: zondag 14 juni 2020
  • Repetitieweekend: zaterdag 4 juli & zondag 5 juli 2020
  • Tournee: woensdag 22 juli t/m zondag 2 augustus 2020

De aanmeldingen voor ZON2020  starten in oktober 2019


Solist

ZomerOrkest Nederland neemt ieder tournee één solist mee, de solist neemt tevens plaats als orkestlid.  ZON bepaalt welk instrument gekozen zal worden als solo instrument.

Als solist van ZomerOrkest Nederland speel je maar liefst 12 concerten met het orkest van ZomerOrkest Nederland. Slechts één concert zal in een binnen locatie worden gegeven, het Vrienden van…Concert! Tijdens dit concert zal tevens een (live)registratie worden gemaakt van het solowerk, dat daarna via Spotify & ITunes te beluisteren is.

Voor de tournee van 2020 zijn wij op zoek naar een ? solist. Ben jij die muzikant, in de leeftijd van 16 t/m 23 jaar, studerend op het conservatorium of met vergelijkbaar niveau? Meld je dan aan! Deadline voor de inschrijvingen 31 december 2019.

Solisten kunnen zich online aanmelden, door een auditiefilmpje op te sturen naar artistiek@zomerorkest.nl


Dirigent

ZomerOrkest Nederland neemt ieder jaar twee enthousiaste dirigenten mee op tournee. Deze dirigenten krijgen de kans om met een gemotiveerd en orkest van hoog niveau te werken intensief te werken. Zowel voor de dirigenten als het orkest een ongekend leerzame periode.

Ieder jaar selecteert ZomerOrkest Nederland één nieuwe dirigent, waardoor er elk jaar één nieuwe dirigent mee op tournee gaat. De dirigentenselectie vindt plaats aan de hand van Curricula Vitae en eventueel referenties van de hoofdvakdocenten Hafa-directie.

Dirigenten die interesse hebben om 2 tournees het ZON te dirigeren kunnen contact opnemen met de artistiek leider (Alphons van Stenis).